GRIP-logo

Laat organisaties en jezelf groeien

Word GRIP Practioner

Je bent een ervaren consultant of trainer. Je wordt gevraagd om een organisatie of afdeling een stap verder te brengen in procesoptimalisatie, kostenreductie of cultuurverandering. Je adviezen en tools zijn goed en je klanten zijn blij. Tegelijkertijd wil je jouw tijdelijke inzet nog meer laten beklijven. Met de Opleiding GRIP Practioner lukt dat.  

9

Meer impact bij klanten

9

Versnelling in verbetertrajecten

9

Meer betekenisvolle opdrachten

GRIP Management Methodiek in het kort

Je wilt groeien. Als organisatie en als mens. Maar hoe krijg je grip op die kwantitatieve en kwalitatieve groei als de toekomst onvoorspelbaar is? De GRIP Managementmethodiek biedt antwoord: Growing Responsibility in People. GRIP professionaliseert het gedrag van organisaties en mensen. Daarmee worden begrippen als verantwoordelijkheid, eigenaarschap en werkplezier tastbare onderdelen van jezelf en het bedrijfs-DNA van je klant. Dit aangescherpte DNA is de belangrijkste voorwaarde voor toekomstbestendig ontwikkelen. 

R

Eigenaarschap

R

Werkplezier

R

Toekomstbestendig

Opleiding GRIP Practioner

Na jouw opleiding tot GRIP Practioner weet je beter hoe je mensen en afdelingen in beweging brengt. En met die beweging bijdraagt aan de organisatiedoelen van je klant. Je leert hoe je tot een gemeenschappelijke mindset en taal komt. Binnen een team of afdeling. En tussen teams en afdelingen, en directie/MT.

Aanvullend op bestaande methodieken

GRIP bereikt dat iedereen in een organisatie verantwoordelijkheid voelt en neemt voor doelen en gedrag. En daar ook aanspreekbaar op is. De GRIP Methodiek koppelt dus gedragsontwikkeling aan organisatiedoelen. Hiermee versterkt GRIP werkwijzen als Lean, Agile en Scrum. De GRIP Managementmethodiek is aanvullend omdat:

 • Het abstracte thema’s voel- en meetbaar maakt 
 • Het complexe verantwoordelijkheidsproces concretiseert 
 • Veranderingen duurzaam laat beklijven 

Agile

Lean

Scrum

Op welke vragen krijg je antwoord?

9

Hoe krijg ik meer grip op eigen emoties en vandaaruit op sturing van anderen?

9

Hoe laat ik ingezette verbeteringen meer beklijven?

9

Hoe maak ik een team meer verantwoordelijk en zelfsturend?

9

Hoe breng ik de verbeteringen verder in de organisatie?

9

Hoe krijg ik een bredere visie op de ontwikkeling van mens en organisatie?

GRIP Practioner Certificaat van Deelname

Jouw Certificaat van Deelname is meer dan een keurmerk. Meer dan een vinkje. Het toont dat je gestructureerd acteert op toekomstbestendig groeien. Voor jezelf en je klanten. Met dit certificaat ben je als GRIP Practioner interessanter als consultant en/of trainer. Voor GRIP Practioners bestaat de optie om een licentieovereenkomst aan te gaan als GRIP Certified Partner. Daarmee kun je de GRIP Managementmethodiek bij klanten introduceren en implementeren. Ook word je dan onderdeel van de GRIP Community.

Programma

Het programma bestaat uit 4 intensieve opleidingsdagen plus 1 extra dag na afloop van de opleidingsdagen. Programmadata in het voorjaar 2024 zijn 1 en 22 maart, 12 april en 10 mei. Per dag maak je een verdiepingsslag, ook in je eigen casuïstiek. Let op: programma kan nog wat afwijken op basis van inbreng van de deelnemers.

Module GRIP Basis – 1 en 22 maart 2024

Dag 1 | Hoe maak ik mijn klant meer toekomstbestendig?

 • Wat is toekomstbestendig ontwikkelen en waarom is dit zo belangrijk?
 • Waarom is individuele en collectieve bewustzijnsvergroting belangrijk voor het toekomstbestendig ontwikkelen van mens en organisatie?
 • Welke functie heeft de GRIP Index en het hanteren van het GRIP Kompas binnen deze context?

Dag 2 | Gedrag professionaliseren

 • Hoe ontwikkel je een intrinsieke shift naar persoonlijke verantwoordelijkheid?
 • Wat is professioneel gedrag en hoe organiseer je dat?
 • Hoe ga je van samenwerken naar co-creëren?

Module GRIP Practioner – 12 april en 10 mei 2024

Dag 3 | Richting kiezen en verantwoordelijkheid organiseren

 • Hoe creëer je een duidelijke richting van een organisatie en waar moet de totstandkoming daarvan aan voldoen?
 • Hoe organiseer, structureer en meet je verantwoordelijkheid?
 • Hoe stimuleer en ontwikkel je verantwoordelijk gedrag?

Dag 4 | Samen optimaliseren en eigenaarschap ontvouwen

 • Hoe optimaliseer je vanuit verantwoordelijkheid werkwijzen, processen en omgangsvormen?
 • Hoe cultiveer je horizontale samenwerking, co-creatie en eigenaarschap om duurzaam te ontwikkelen?
Studiebelasting

Naast de 4 opleidingsdagen ben je aanvullend nog ca 10 uur bezig met de uitwerking van theorie en praktijk.

Certificering

Na afronding van de opleiding tot GRIP Practioner ontvang je het GRIP Practioner Certificaat van Deelname. Dit is meer dan een keurmerk. Meer dan een vinkje. Het toont dat je gestructureerd acteert op toekomstbestendig groeien. Voor jezelf en je klanten. Met dit certificaat ben je als GRIP Practioner interessanter als consultant en/of trainer. Voor GRIP Practioners bestaat de optie om een licentieovereenkomst aan te gaan als GRIP Certified Partner. Daarmee kun je de GRIP Managementmethodiek bij klanten introduceren en implementeren. Ook word je dan onderdeel van de GRIP Community. Gebruik het certificaat zeker ook in je CV en LinkedIn-profiel, dat creëert meerwaarde.

Voor wie?

Ervaren consultants, trainers, programmamanagers, procesverbeteraars, coaches en (interim) managers. Sommige deelnemers hebben al een opleiding Lean, Agile en/of Scrum gevolgd. Maar dit is niet noodzakelijk. Iedere groep bestaat uit gelijkgestemden die min of meer op hetzelfde organisatieniveau functioneren. De diversiteit van de organisaties waar een ieder voor werkt is leerzaam voor alle deelnemers.

Maximale groepsgrootte

Om iedere deelnemer voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding te geven, zijn er maximaal 12 deelnemers per groep.

Locatie

Iedere bijeenkomst vindt plaats op onze vaste en inspirerende locatie in het midden van het land.

Prijs

Deelname aan de Opleiding GRIP Practioner kost € 1.500 exclusief btw. In veel regio’s zijn hier opleidingsvouchers voor, waarmee (een deel van) de investering vergoed wordt. Uiteraard kun je de opleidingskosten ook opnemen in je belastingaangifte.

Aanmelden

Na aanmelding krijg je een korte persoonlijke intake. Daarin vertel jij over jouw ervaring en jouw ontwikkeldoelen. Deze vormen de kern van jouw opleiding. Ook krijg je toegang tot de GRIP Tools, die je in de dagelijkse praktijk in gaat zetten.

De trainers

Martien-Plasmeijer

Martien Plasmeijer

Martien Plasmeijer is de founder van de GRIP Managementmethodiek. Verwacht van hem passie en bevlogenheid. Martien stelt waarschijnlijk ook de vragen die je misschien niet verwacht, maar essentieel zijn om jouw groei te realiseren.

Tony-van-Waveren

Tony van Waveren

Tony is een ervaren trainer en procesbegeleider. Naast zijn rol als GRIP Trainer ondersteunt hij bedrijven en organisaties die willen groeien, innoveren en hun bedrijfsvoering verbeteren. Tony is al jaren betrokken bij de GRIP Academy en de groei van deelnemers.

pieter-oegema

Pieter Oegema

Weinig mensen in Nederland weten zoveel over de relatie tussen gedrag en doelen als Pieter. Hij wordt dan ook vaak door organisaties en individuen die worstelen met instabiliteit gevraagd als procesregisseur. Pieter laat zien wat ‘in control’ werkelijk betekent. 

Bel me terug

Nog niet helemaal zeker wat de Opleiding GRIP Practioner voor jou kan betekenen? Laat je nummer achter en we bellen je terug.