GRIP Practitioner Green

Je bent een ervaren consultant of projectleider. Je wordt al jaren gevraagd om een organisatie of afdeling een stap verder te brengen in procesoptimalisatie, kostenreductie of cultuurverandering. Je adviezen en tools zijn goed en je klanten zijn blij. Tegelijkertijd wil je jouw tijdelijke inzet nog meer laten beklijven. Met deze certificering haal je het beste uit mensen en uit de samenwerking tussen teams. GRIP Green practioners weten als geen ander deuren te open op (middle) managementniveau.

Na jouw opleiding tot GRIP Practioner Green weet je beter hoe je mensen en afdelingen in beweging brengt. En met die beweging bijdraagt aan de kwantitatieve en kwalitatieve organisatiedoelen van je klant. Je leert hoe je tot een gemeenschappelijke mindset en taal komt. Binnen een team of afdeling. En in de samenwerking met andere teams en afdelingen. Als GRIP Practioner Green kun je er ook op rekenen dat jouw verbeteradviezen meer en sneller opgepakt worden door directie en MT.

Tijdens de opleiding tot GRIP Practioner Green breng je vanuit je eigen opdrachten casuïstiek in. De andere deelnemers doen dat ook vanuit hun klanten. Je leert dus van en met elkaar over het toekomstbestendig ontwikkelen van organisaties.

Op welke vragen krijg je antwoord?

 • Welke problemen lost mijn opdrachtgever eigenlijk op?
 • Hoe laat ik ingezette verbeteringen meer beklijven?
 • Hoe zorg ik dat medewerkers zich meer gehoord voelen?
 • Hoe maak ik het team waarvoor ik werk meer verantwoordelijk en zelfsturend?
 • Hoe breng ik de verbeteringen die ik heb bereikt op de afdeling waar ik voor werk, verder in de organisatie?
 • Hoe kan ik nog meer bijdragen aan werkplezier en talentontwikkeling bij mijn klant?
 • Hoe krijgen mijn klant en ikzelf een bredere visie op de ontwikkeling van mens en organisatie?

Programma

De opleiding tot GRIP Practioner Green bestaat uit 4 intensieve opleidingsdagen. Per dag maak je een verdiepingsslag in je eigen ingebrachte casuïstiek en plannen van aanpak. Na de opleidingsdagen ga je voor de praktijktoets zelf nog aan de slag met het optimaliseren van je eigen cases. En de waardering die je hiervoor van de klant krijgt. Hierbij word je ondersteund door 2 GRIP Praktijkbegeleiders. De doorlooptijd van het programma is 3 tot 6 maanden.

Dag 1 | Hoe maak ik mijn klant meer toekomstbestendig?

 • Wat is toekomstbestendig ontwikkelen en waarom is dit zo belangrijk?
 • Waarom is individuele en collectieve bewustzijnsvergroting belangrijk voor het toekomstbestendig ontwikkelen van mens en organisatie?
 • Welke functie heeft de GRIP Index en het hanteren van het GRIP Kompas binnen deze context?

Dag 2 | Gedrag professionaliseren

 • Hoe ontwikkel je een intrinsieke shift naar persoonlijke verantwoordelijkheid?
 • Wat is professioneel gedrag en hoe organiseer je dat?
 • Hoe ga je van samenwerken naar co-creëren?

Dag 3 | Richting kiezen en verantwoordelijkheid organiseren

 • Hoe creëer je een duidelijke richting van een organisatie en waar moet de totstandkoming daarvan aan voldoen?
 • Hoe organiseer, structureer en meet je verantwoordelijkheid?
 • Hoe stimuleer en ontwikkel je verantwoordelijk gedrag?

Dag 4 | Samen optimaliseren en eigenaarschap ontvouwen

 • Hoe optimaliseer je vanuit verantwoordelijkheid werkwijzen, processen en omgangsvormen?
 • Hoe cultiveer je horizontale samenwerking, co-creatie en eigenaarschap om duurzaam te ontwikkelen?
Studiebelasting

Naast de 4 opleidingsdagen ben je aanvullend nog ca 10 uur bezig met de uitwerking van theorie en praktijk.

Certificering

Nadat je op dag 4 je kennistoets hebt gehaald, ga je zelf nog aan de slag met je praktijktoets. Hierbij krijg je ondersteuning van 2 GRIP Praktijkbegeleiders. Nadat je de praktijktoets voor het optimaliseren van jouw ingebrachte cases met succes hebt afgerond, ben je gecertificeerd GRIP Practioner Green.

Als GRIP Practioner Green ben je gecertificeerd om vanuit Buro Kwadraat GRIP Practioners Yellow en in-company GRIP Experts op te leiden.

Deze titel kun je in je CV en LinkedIn-profiel opnemen. Het certificaat GRIP Practioner Green geeft je ook toegang tot de GRIP Community. Via deze community blijf je via fysieke en online (netwerk)bijeenkomsten op de hoogte van nieuwe inzichten en innovatieve instrumenten. Een goede vervolgstap is de opleiding tot GRIP Practioner.

Voor wie?

Programmamanagers, consultants, procesverbeteraars, coaches en (interim) managers. De meeste deelnemers hebben al een opleiding Lean, Agile en/of Scrum gevolgd. Maar dit is niet noodzakelijk. Iedere groep bestaat uit gelijkgestemden die min of meer op hetzelfde organisatieniveau functioneren. De diversiteit van de organisaties waar een ieder voor werkt is leerzaam voor alle deelnemers.

Maximale groepsgrootte

Om iedere deelnemers voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding te geven, zijn er maximaal 8 deelnemers per groep.

Locatie

Iedere bijeenkomst vindt plaats op onze vaste en inspirerende locatie in het midden van het land.

Prijs

Deelname aan de opleiding GRIP Practioner Green kost € 3.250. In veel regio’s zijn hier opleidingsvouchers voor, waarmee een deel van de investering vergoed wordt.

Aanmelden

Na aanmelding krijg je een persoonlijke intake. Daarin vertel jij over jouw ervaring en jouw ontwikkeldoelen. Deze leggen we vast en vormen de kern van jouw opleiding. Ook krijg je toegang tot de GRIP Tools, die je in de dagelijkse praktijk in gaat zetten.

Contact

GRIP levert je veel op, maar vergt ook een investering. In tijd, geld, maar bovenal in jezelf. We begrijpen dat je daar eerst even over wilt contacten. Vul dus gerust dit formulier in.