GRIP voor consultants

De accelerator voor jouw resultaat

Je wordt al jaren gevraagd om een organisatie of afdeling een stap verder te brengen in procesoptimalisatie, kostenreductie of cultuurverandering. Je adviezen en tools zijn goed en je klanten zijn blij. Tegelijkertijd wil je jouw tijdelijke inzet nog meer laten beklijven.

R

Proces & gedrag

R

Driver voor succes

R

Verandering als constante

Je bent een ervaren consultant, trainer of coach. Je weet van de hoed en rand bij verandertrajecten. Je kennis is gebaseerd op jaren ervaring. En op methodieken die je toepast. Bekende methodieken voor veranderspecialisten zijn Scrum, Agile en Lean Six Sigma (focus op proces), en TMA en Insights Discovery (focus op gedrag). Dit komt natuurlijk boven op je functionele expertise. Bijvoorbeeld vanuit een branche als de zorg, industrie, dienstverlening. Of vanuit operationele kennis op sales, finance, HRM etc.

“Door mijn jarenlange ervaring in verandermanagement weet ik dat verandering lang niet altijd beklijft”

Grote veranderprogramma’s bestaan altijd uit een proces- en een gedragscomponent. En ook nieuwe aansturing, KPI’s en functieomschrijvingen. Vaak zijn al die componenten toch niet voldoende om een intrinsieke verandering duurzaam te ontwikkelen in een organisatie. GRIP helpt daarbij.

Motivatie voor succes

Motivatie komt niet voort uit een organisatieverandering. De verandering komt voort uit de motivatie van directie, teamleiders en medewerkers, omdat de tijdgeest daar om vraagt. Dat maakt veranderprogramma’s zo interessant. En tegelijkertijd ook niet altijd succesvol. Veel consultants weten: mensen zelf laten inzien wat kan, hoe dat kan en welke rol zij daar zelf in nemen – dat maakt een verandering succesvol.

Verantwoordelijkheid organiseren

De meeste consultants raken vaak delen van het organiseren van verantwoordelijkheid. GRIP ziet verantwoordelijkheid als de kern van motivatie van mensen en organisaties. De GRIP methodiek regelt in 6 heldere stappen het organiseren van verantwoordelijkheid. Met als resultaat een versnelling en verduurzaming van het ingezette verbeter- of verandertraject. Daarmee versterkt GRIP veel andere methodieken: het zorgt dat het effect beklijft.

Verandering als constante

Met de GRIP Methodiek als onderdeel van je gereedschapskist, pak je ieder verandertraject met een extra dimensie aan. Je kunt medewerkers, teamleiders en directie trainen in eigenaarschap. Je helpt hen hun innerlijke motivatie te zien, en van daaruit hun werk te doen.

“GRIP bereikt zelfs de grootste criticasters”

toekomstbestendige-teams

GRIP maakt individuen, teams en organisaties bestendiger, doordat het verbinding, eigenaarschap en een gemeenschappelijke taal creëert. Een taal waarin open, met respect en vanuit eigen grondhoudingen oplossingen worden gevonden. GRIP is inzetbaar voor grote en kleine veranderprogramma’s.

Contact

GRIP levert je veel op, maar vergt ook een investering. In tijd, geld, maar bovenal in jezelf. We begrijpen dat je daar eerst even over wilt contacten. Vul dus gerust dit formulier in.