GRIP Practitioner Red

Je bent een zeer ervaren organisatieadviseur/transitiemanager. Je werkt op executive niveau met directies/MT’s, toezichthouders en/of medezeggenschapsraden. Je voert al jaren mooie opdrachten uit voor een scala aan opdrachtgevers. Met de certificering GRIP Practioner Red weet je nog beter organisatiebreed het beste uit mensen te halen, te ondersteunen bij richting & houvast en bij een toekomstbestendige ontwikkeling van die organisatie.

Het programma voor de GRIP Practioner Red is ronduit uitdagend. Op executive niveau gaan we naar de kern van toekomstbestendig ontwikkelen. Naar het kiezen van Richting & Houvast, inrichting van het Verantwoordelijkheidsproces, Co-creatie en Eigenaarschap. En de meetinstrumenten en dashboards die je daarvoor kunt inzetten voor je klant. Hierbij is het bestuurlijke perspectief van jouw opdrachtgevers leidend. Inclusief de afstemming met stakeholders als toezichthouders en medezeggenschap.

Op welke vragen krijg je antwoord?

 • Welke problemen lost mijn opdrachtgever eigenlijk op?
 • Wat zijn de issues vanwaaruit bestuur, toezicht, directie en medezeggenschap hét verschil maken?
 • Hoe blijven mijn ingezette verbeteringen behouden en levend?
 • Waar zit de ware crux voor een werkelijk toekomstbestendige doorontwikkeling van mens & organisatie?
 • Hoe laat ik organisatiebreed zien wat er werkelijk speelt en wat aandacht vraagt?
 • Hoe ondersteun ik organisaties bij de uitdaging om mensen op alle niveaus te horen en serieus te nemen?
 • Hoe help ik mijn opdrachtgevers met een nieuwe visie en aanpak op ontwikkelvraagstukken?

Programma

De opleiding tot GRIP Practioner Red bestaat uit 2 intensieve opleidingsdagen. Per dag maak je een verdiepingsslag in je eigen ingebrachte casuïstiek en plannen van aanpak. Na de opleidingsdagen ga je voor de praktijktoets zelf nog aan de slag met het optimaliseren van je eigen cases. En de waardering die je hiervoor van de klant krijgt. Hierbij word je ondersteund door 2 ervaren GRIP Practioners Red. De doorlooptijd van het programma is 2 tot 4 maanden.

Dag 1 | Toekomstbestendig ontwikkelen van mens & organisatie | Waarom en hoe?

 • Hoe ontvouw je het individuele en collectieve bewustzijn, als pijler onder het toekomstbestendig ontwikkelen van mens & organisatie?
 • Welke functie heeft de GRIP Index® vanuit bestuurlijk perspectief?
 • Hoe past het GRIP Kompas binnen deze context?

Dag 2 | Hoe kun je organisaties ondersteunen bij hun GRIP Certificering?

 • Leer welk ontwikkeltraject organisaties afleggen om het GRIP Certificaat te krijgen en te behouden

 • Hoe ondersteun je opdrachtgevers in het toekomstbestendig ontwikkelen van hun organisatie vanuit de afzonderlijke domeinen van het GRIP Kompas?

 • Hoe borg je de integrale toepassing van deze domeinen?

 • Hoe zet je GRIP Practitioners en GRIP Experts in om te komen waar de opdrachtgever wil zijn?

 • Hoe ondersteun je bij het werkelijk creëren van toegevoegde waarde voor jouw opdrachtgever en de mensen die daar werken?

Studiebelasting

Naast de 2 opleidingsdagen ben je aanvullend nog ca 8 uur bezig met de uitwerking van theorie en praktijk.

Certificering

Nadat je op dag 2 je kennistoets hebt gehaald, ga je zelf nog aan de slag met je praktijktoets. Hierbij krijg je ondersteuning van 2 zeer ervaren GRIP Praktijkbegeleiders. Nadat je de praktijktoets voor het optimaliseren van jouw ingebrachte cases met succes hebt afgerond, ben je gecertificeerd GRIP Practioner Red.

Als GRIP Practioner Red ben je gecertificeerd om vanuit jezelf of vanuit Buro Kwadraat GRIP Practioners Yellow en Green en in-company GRIP Experts op te leiden.

Deze titel kun je in je CV en LinkedIn-profiel opnemen. Het certificaat GRIP Practioner Red geeft je ook toegang tot de GRIP Community. Via deze community blijf je via fysieke en online (netwerk)bijeenkomsten op de hoogte van nieuwe inzichten en innovatieve instrumenten.

Voor wie?

Ervaren organisatieadviseur, transitiemanagers en executive consultants. Iedere groep bestaat uit gelijkgestemden die op executive niveau functioneren. De diversiteit van de organisaties waar een ieder voor werkt is leerzaam voor alle deelnemers.

Maximale groepsgrootte

Om iedere deelnemers voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding te geven, zijn er maximaal 8 deelnemers per groep.

Locatie

Iedere bijeenkomst vindt plaats op onze vaste en inspirerende locatie in het midden van het land.

Prijs

Deelname aan de opleiding GRIP Practioner Red kost € 3.250. 

Aanmelden

Na aanmelding krijg je een persoonlijke intake. Daarin vertel jij over jouw ervaring en jouw ontwikkeldoelen. Deze leggen we vast en vormen de kern van jouw opleiding. Ook krijg je toegang tot de GRIP Tools, die je in de dagelijkse praktijk in gaat zetten.

Contact

GRIP levert je veel op, maar vergt ook een investering. In tijd, geld, maar bovenal in jezelf. We begrijpen dat je daar eerst even over wilt contacten. Vul dus gerust dit formulier in.