Van best een leuke baan naar werkplezier

De meeste medewerkers hebben ‘best een leuke baan’. Een baan die de hypotheek betaalt. En voldoende ruimte biedt voor ‘de echte leuke dingen in het leven’.  Niks mis mee, toch? Maar ga je daarmee het verschil maken? En talent echt behouden? GRIP bereikt net even meer betrokkenheid, eigenaarschap en – jazeker – werkplezier.

R

Zelfregie & Samensturing

R

Eigen verantwoordelijkheid

R

Betekenisvol doel

Zingeving zorgt voor werkplezier

Het behoud van talent is een belangrijke graadmeter voor het werkplezier in een organisatie. De tijd dat je talent met financiële prikkels en een leasebak blij kom maken, ligt achter ons. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een rapport van Randstad dat laat zien dat zeker millenials het belangrijk vinden om deel uit te maken van iets wat ‘groter is’ dan zijzelf. Zij willen zingeving in hun werk. Ofwel een organisatie die waarde toevoegt aan de wereld en henzelf.

Dit beeld wordt bevestigd door een onderzoek van Theresa Amabile van de Stanford Universiteit. Dat onderzoek toont dat niet de momenten van plezier, maar de momenten van zingeving de grootste impact hebben op het werkplezier van professionals en hun de meeste energie geeft. Niet vreemd dus dat veel MT’s, directeuren en ondernemers een toenemende druk voelen om:

  • Een betekenisvolle werkomgeving te creëren
  • En daarin ruimte te bieden voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid

Maar hoe word je een organisatie die mensen elke dag inspireert? Die medewerkers het gevoel geeft zelf te mogen bijdragen aan wat de organisatie doet en wil bereiken? En hoe zorg je ervoor dat dit ook nog eens in co-creatie gebeurt? Ofwel: hoe faciliteer je als organisatie of consultant betekenisvol werken, waar medewerkers zelf invloed op hebben? Daar zit namelijk het verschil tussen ‘werken voor je hypotheek’ en ‘met veel plezier samen de schouders eronder zetten’.

“Ik wil er echt toe doen in mijn werk”

Van verouderde organisatiemodellen naar GRIP

Veel organisaties en consultants realiseren zich dat de huidige organisatie- en verandermodellen geen betrouwbare basis meer bieden. Deze zijn vaak gebaseerd op verouderde denkwijzen over financiële groei, harde KPI’s, procesoptimalisatie en kostenefficiency. Er zijn instrumenten die verder kijken dan deze verouderde organisatiemodellen. Die organisaties optimaal organiseren en hun medewerkers zelfregie en samensturing bieden.

Zelfregie en samensturing

GRIP is een vernieuwend instrument om vanuit zelfregie en samensturing de ontwikkeling van team, afdeling of een organisatie als geheel te versterken. Niet door dit op te leggen. Wel door medewerkers daar zelf verantwoordelijk voor te maken. Telkens weer blijkt dat deze zingeving het werkplezier enorm verhoogd. En op die manier talentvolle medewerkers aantrekt, bindt en behoudt.

GRIP werkt samen met Great Place To Work om organisaties nog beter te ondersteunen in Goed Werkgeverschap

Contact

GRIP levert je veel op, maar vergt ook een investering. In tijd, geld, maar bovenal in jezelf. We begrijpen dat je daar eerst even over wilt contacten. Vul dus gerust dit formulier in.